Nieuwbouw

  • In 2021 mochten wij al 4 woningen bouwen. In 2023 hebben wij voor VanBoeijen 12 appartementen + gemeenschappelijke ruimten gerealiseerd. De appartementen worden in een productiehal geheel ‘prefab’ gemaakt. Dit betekent dat de onderdelen vervolgens op locatie in elkaar gezet kunnen worden en de bouwtijd minimaal is. Alle appartementen worden met houtskeletbouw gebouwd, worden goed geïsoleerd, zijn gasloos en een groot deel van de energie wordt straks opgewekt met zonnepanelen.
  • In Groningen is een karakteristiek pand gesloopt en heeft het plaats gemaakt voor de nieuwbouw van 6 appartementen aan de Noorstationsstraat te Groningen. Codex architectuurstudio is er goed in geslaagd om op deze bijzondere plek in de stad een aansprekend en markant gebouw te ontwerpen.
  • In Bedum hebben wij deze prachtige bungalow gerealiseerd. Het bijzondere aan deze woning is, dat het aardbevingsbestendig is gebouwd.
  • Aan de Industrieweg te Assen hebben wij middels eigen ontwikkeling een bedrijfspand gerealiseerd. Door de zwarte gevelbekleding met rode accenten en vliesgevel is het een fraai geheel geworden.
  • Aan de Hoofdstraat te Hoogeveen hebben wij 11 appartementen gerealiseerd. Het complex heeft drie voorgevels in oude bouwstijl, het moet leven en spreken. Het is een duurzaam project met onder meer zonnepanelen en wordt er verwarmt middels aardwarmte.
  • In 2021 hebben wij voor VanBoeijen 4 semi-permanente woningen gerealiseerd. De appartementen worden in een productiehal geheel ‘prefab’ gemaakt. Dit betekent dat de onderdelen vervolgens op locatie in elkaar gezet kunnen worden en de bouwtijd minimaal is. Alle appartementen worden met houtskeletbouw gebouwd, worden goed geïsoleerd, zijn gasloos en een groot deel van de energie wordt straks opgewekt met zonnepanelen.
  • In Kloosterveen, gelegen in de Assen, wordt woonproject Kade 23 gerealiseerd. Zoals de naam al zegt, bestaat dit plan uit 23 kadewoningen gelegen aan de Oostergracht. De 23 kadewoningen bieden aan de voorkant zicht op de gracht en het groen. Wat de architectuur extra bijzonder maakt, is dat de woningen in een lichte boog geplaatst worden. Ze vormen mee met de Oostergracht.